top of page

DESPRE NOI

Avand in vedere faptul ca suntem colegi de liceu si buni prieteni, am avut initiativa de a demara o serie de proiecte si activitati extrascolare cu caracter educativ cu scopul de a facilita acumularea de noi cunostinte in domeniul informaticii. Spre exemplu, anul trecut am participat la „Olimpiada Nationala a Studentilor” un concurs asemanator celui pe care dorim sa il organizam. La inceputul acestei toamne am reusit sa infiintam un cerc de informatica gratuit pentru elevii liceului nostru. Totodata, in timp ce ii instruiam pe colegii nostri si noi ne-am imbunatatit aptitudinile de informaticieni.

Meseria de programator presupune o bună comunicare cu ceilalţi colegi , astfel ne-am gândit sa îmbinam roadele studiului individual cu lucrul colectiv. Din acest motiv, dorim sa organizăm un concurs naţional, care sa atragă cei mai buni elevi din domeniul informaticii din cadrul învăţământului liceal din România. Pentru a crea o competiţie strânsă, dorim sa invităm licee din Bucureşti şi din provincie. Formatul concursului va fi în echipe de câte 3 elevi proveniţi de la cele mai bune licee atât din Bucureşti cât şi din ţară.

Această dorintă a noastră nu s-ar fi putut materializa fără  finanţare din partea YouthBank prin cadrul unui proiect adresat tinerilor.

Programul YouthBank pornește de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunitățile locale și încurajează inițiativa civică, responsabilitatea și asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceștia se implică în mod practic în acțiuni și decizii locale, prin crearea și utilizarea unui fond care susține inițiativele tinerilor.

bottom of page